Осо буко
Приготвяне
2 часа
Порции
5
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Месото се нарязва на парченца, осолява се, поръсва се с черен пипер и се овалва в брашно. Слага се в 50 г горещо масло да се пържи. Прибавят се нарязаният лук, 1 с.л. брашно, размитото доматено пюре, бялото вино, 1 ч.ч. вода, корените за супа, чесън, сол и черен пипер. Месото се оставя да ври на слаб огън 1 час. Прибавят се обелените домати, нарязани на едро, и се вари още 15 мин. В подсолена вода се сваряват макароните, отцеждат се, изсипват се в тава и отгоре се изсипват месото и сосът. Поръсва се с настърган кашкавал и парченца масло и се пече във фурната за няколко минути.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп