Осо буко

Осо буко Лакомник
Осо буко
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1 кг месо от джолан

75 г масло

2 с.л. брашно

1 глава лук

3 с.л. доматено пюре

3 домата

1 ч.ч. вино

1 скилидка чесън

1 връзка корени за супа

350 г макарони

50 г кашкавал

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на парченца, осолява се, поръсва се с черен пипер и се овалва в брашно. Слага се в 50 г горещо масло да се пържи. Прибавят се нарязаният лук, 1 с.л. брашно, размитото доматено пюре, бялото вино, 1 ч.ч. вода, корените за супа, чесън, сол и черен пипер. Месото се оставя да ври на слаб огън 1 час. Прибавят се обелените домати, нарязани на едро, и се вари още 15 мин. В подсолена вода се сваряват макароните, отцеждат се, изсипват се в тава и отгоре се изсипват месото и сосът. Поръсва се с настърган кашкавал и парченца масло и се пече във фурната за няколко минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц