Оризови топки с раци

Оризови топки с раци Лакомник
Оризови топки с раци
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 с.л. зехтин

1 ч.ч. рулца от раци, нарязани на ситно

1/4 ч.ч. пармезан, настърган

1 стрък зелен лук, наситнен

1/2 червена люта чушка, почистена и наситнена

2 ч.ч. добре сварен ориз (да лепне на каша)

3 с.л. галета

сол на вкус

олио за пържене

Начин на приготвянe

Загрейте 1 ч.л. зехтин на средно силен огън и добавете рачешкото месо, лютата чушка, лука и разбъркайте 3-5 минути докато месото е готово. Поръсете с пармезан и отстранете от огъня.

Загрейте около ½ ч.ч. олио за пържене на силен огън.

Смесете ориза със сместа с раците, посолете и разбъркайте добре. Намаслете ръцете си и оформете топки от сместа. Ще получите около 12 топки. Оваляйте ги в галета и изпържете около 2 минути всяка топка. Олиото трябва да е толкова, че да покрива топките така че да се пържат от всякъде.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц