Ориз със спанак и синапено семе



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Оризът сварете за около 20 минути или според указанията на опаковката. Следете обаче процеса, защото не трябва да преварявате ориза. Загрейте зехтина на средно силен огън в дълбок тиган и добавете синапените зърна. Добавете лука, наситнените чушки, чесъна и сотирайте докато лукът покафенее.
Добавете спанака с малко сол и гответе още докато спанакът омекне и течността изври.
Добавете куркумата, кимиона, гарам масала и чилито и сотирайте още 2-3 минути като бъркате. Добавете сол на вкус. Добавете ориза и разбъркайте леко.
* Гарам масала е смес от индийски подправки и ще я намерите в големите супермаркети или индийски магазини.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп