Ориз с кисели краставички
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарязват се лукът, морковът, маслините и краставичките – на ситно. Загрява се олиото в тиган, слагат се оризът, лукът и морковът и се разбърква добре, така че оризът хубаво да се покрие с мазнина. След 1-2 минути се наливат 1 ч.ч. вода и виното, разбърква се и се оставя оризът да поеме цялата течност, без да се бърка. Приготвя се тавичка за печене и в нея се изсипва оризът, добавят се маслините, краставичките и още 1 ½ ч.ч. вода. Поръсва се с черен пипер, разбърква се добре и се слага във фурната да се пече за около 30 минути, докато оризът поеме водата и омекне. Сервира се поръсен с магданоз.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп