Омлет по португалски
Приготвяне
40 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Загрейте зехтина и в него поставете нарязаните картофи. Старайте се картофите да не залепват, обръщайте ги периодично и ги пържете за около 5 минути на средна температура. След това прибавете лукът и чесънът и гответе до готовност на
картофите. Изцедете мазнината, като отделите от нея 3 с. л. През това време в голяма купа разбийте добре яйцата. Сложете ги в нагорещената мазнина, така че да покриете цялото дъно на тигана. Пържете за около 1-2 минути от едната страна, след това внимателно обърнете и от другата. След като омлета е готов отново внимателно го преместете в чиния. сложете вътре плънката и го сгънете на две. Ястието се сервира се още топло.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп