Омлет по португалски

Омлет по португалски Лакомник
Омлет по португалски
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

зехтин за пържене

150 г картофи, обелени, нарязани и леко поръсени със сол

1 малка глава лук, нарязана на дребно

3 пасирани скилидки чесън

5 яйца

сол на вкус

лимон за подправяне

Начин на приготвянe

Загрейте зехтина и в него поставете нарязаните картофи. Старайте се картофите да не залепват, обръщайте ги периодично и ги пържете за около 5 минути на средна температура. След това прибавете лукът и чесънът и гответе до готовност на

картофите. Изцедете мазнината, като отделите от нея 3 с. л. През това време в голяма купа разбийте добре яйцата. Сложете ги в нагорещената мазнина, така че да покриете цялото дъно на тигана. Пържете за около 1-2 минути от едната страна, след това внимателно обърнете и от другата. След като омлета е готов отново внимателно го преместете в чиния. сложете вътре плънката и го сгънете на две. Ястието се сервира се още топло.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц