Огретен с чедар и ряпа

Огретен с чедар и ряпа Лакомник
Огретен с чедар и ряпа
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3/4 ч.ч. сирене чедар, настъргано

1/3 ч.ч. брашно

2 с.л. салвия, суха или наситнена

3/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

1 бяла ряпа около 200 г, нарязана на филии

1 картоф, нарязан на филии

1/2 глава лук, нарязана на тънки филии

1/2 връзка копър, наситнена

1 ч.ч. мляко

1 ч.л. зехтин

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете тавичка със зехтин. Смесете сиренето, брашното, салвията, солта и пипера. Сложете един пласт от ряпата, после картофи, поръсете копър. Сложете половината смес със сиренето. Наредете още от зеленчуците и завършете със сиренето. Сипете млякото отгоре. Печете 1 час или докато течността е извряла, а зеленчуците са омекнали.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц