Овнешко с булгур

Овнешко с булгур Лакомник
Овнешко с булгур
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

750 г овнешко месо

125 г масло

250 г булгур или ориз

сол

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на малки парчета, осолява се  и се задушава с малко вода почти до омекване. Залива се с 3 ч.ч. гореща вода и се оставя да ври 10-15 мин. След това се прибавят булгурът и маслото. Ястието се сваля от огъня, преди булгурът да е поел всичката вода. Покрива се с кърпа и капак и се оставя да се задушава.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц