Овнешко с булгур
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
![Овнешко с булгур](https://lakomnik.bg/f/news/1/660_b703e8ee387c4e4b815df33b431f4fc1.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
Приготвяне
Порции
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
0
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
Месото се нарязва на малки парчета, осолява се и се задушава с малко вода почти до омекване. Залива се с 3 ч.ч. гореща вода и се оставя да ври 10-15 мин. След това се прибавят булгурът и маслото. Ястието се сваля от огъня, преди булгурът да е поел всичката вода. Покрива се с кърпа и капак и се оставя да се задушава.
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп