Овесени бисквити „Закуска”
Хрупкава закуска само за 20 минути
Приготвяне
20 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В купа се разбъркват добре овесените ядки, солта и содата. Добавя се сметаната и водата и се разбърква. Купата се покрива с кърпа и се оставя за 15 минути, за да поемат ядките течността. Тестото трябва да е с такава консистенция , че когато се стиснат с ръка, овесените ядки трябва лесно да стават на топка. Ако е нужно се добавя още мъничко вода. От тестото се оформят 3-4 топки. Разточват се върху леко набрашнен плот. Ако тестото залепне между тестото и плота се прокарва остър нож. С помощта на кръгла формичка или чаша с остри ръбове се изрязват кръгове от тестото. Бисквитите се преместват върху тава застлана с хартия за печене. Пекат се 10-12 минути или до леко зачервяване в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп