Овесени бисквити „Закуска”

Овесени бисквити „Закуска” Лакомник

Хрупкава закуска само за 20 минути

Овесени бисквити „Закуска”
Време за приготвяне
Приготвяне
20 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г фини овесени ядки

1 ч.л. сол

¼ ч.л. сода за хляб

8 с.л. течна неподсладена сметана

8-10 с.л. вода

Начин на приготвянe

В купа се разбъркват добре овесените ядки, солта и содата. Добавя се сметаната и водата и се разбърква. Купата се покрива с кърпа и се оставя за 15 минути, за да поемат ядките течността. Тестото трябва да е с такава консистенция , че когато се стиснат с ръка, овесените ядки трябва лесно да стават на топка. Ако е нужно се добавя още мъничко  вода. От тестото се оформят 3-4 топки. Разточват се върху леко набрашнен плот. Ако тестото залепне между тестото и плота се прокарва остър нож. С помощта на кръгла формичка или чаша с остри ръбове се изрязват кръгове от тестото. Бисквитите се преместват върху тава застлана с хартия за печене. Пекат се 10-12 минути или до леко зачервяване в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц