Облечени чушки
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
5
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Чушките се изпичат и обелват. Прави се надлъжен разрез и се отстранява семенникът, така че дръжката на чушката да се запази. Оставят се да се отцедят и се набрашняват. Натрошава се сиренето, добавят се ситно настърганият кашкавал, олиото и разбъркваме. Слагаме нарязаната скилидка чесън, черен пипер, чубрица и белтъка от яйцата. Хубаво разбъркваме сместа.
Бутер тестото разточваме на лист с дебелина 3-5 мм. Нарязваме на ленти с широчина 2 см. Във всяка чушка поставяме от плънката. Спираловидно омотаваме лента около чушката (обличаме я). Така подготвените чушки поставяме в тава, застлана с хартия за печене, намазваме обилно чушките с жълтъците и печем в предварително нагрята фурна.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп