Тук малко по-специалното е, че преди да се напълни, пилето трябва да се обезкости, т.е. да се извади скелетът му. Това става, като в полузамразено състояние режем с остър нож плътно по кокала, като започнем от едната страна на пилето. Трябва да бъдем търпеливи и прецизни и да внимаваме да не се пробие целостта на кожата, за да не излезе плънката. След като отстраним скелета на пилето, зашиваме от едната страна и слагаме плънката, която сме приготвили, като нарежем на ситно една глава лук и я запържим в тиган с олио заедно с измития ориз, гъбките, нарязани на филийки, стафидите, двете супени лъжици вегета, черния пипер и след това задушим с 2 ч.ч. вода. След като сме напълнили пиленцето, зашиваме и от другата страна, слагаме го в тавичка с една чаена чаша пилешки бульон и една кафена чаша бира, намазваме го с масълце и слагаме във фурната да се изпече за около час, докато коричката придобие хубав златист цвят. Пиленцето се надува като топчица, побрало е завидно количество плънка. Оризът, приготвен по този начин, става много вкусен, понеже няма кости, които да променят цвета и вкуса му по време на печенето. Съчетава се много приятно с прясна салатка и студена биричка. Много е вкусно и оригинално.
Добър апетит!