„Негърче”
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разтворете содата в киселото мляко и го разбийте заедно с олиото, брашното и какаото до еднородна смес. Сместа се изсипва в намазнена и леко набрашнена тава (28 см диаметър) и се пече в умерено загрята фурна до готовност. Направете захарния сироп, като кипнете за 2-3 минути водата и захарта. Оставете сиропът да изстине и сиропирайте сладкиша. Намажете “Негърчето” с разбитата заквасена сметана и по желание украсете с малко настъргана лимонова кора.
(В сместа за сладкиша може да се добавят 1/2 ч.ч. натрошени орехи и ванилия.)
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп