Необходими продукти:
500 г кайма
80 мл олио
1 глава лук
700 г картофи
5-6 домата
50 г кашкавал
1 ч.л. червен пипер
300 мл прясно мляко
1 яйце
1 с.л. брашно
сол
черен пипер
магданоз
Начин на приготвяне:
В половината от мазнината се задушава нарязания лук и част от доматите. Задушават се, докато останат на мазнина. Прибавя се каймата, червения пипер, солта, черен пипер, магданоз и малко вода. Сместа се бърка и задушава, докато отново остане на мазнина. Картофите се обелват и се нарязват на кръгчета. В тава се подреждат кръгчета домати, върху тях филийките картофи една до друга. Каймата се разстила върху картофите, върху нея картофи и пак кръгчета домати. Залива се с вода и мусаката се изпича. След това се залива със смес от млякото, яйцата, брашното, сол, поръсва се с настърган кашкавал и се допича.