Мусака с майонеза

Мусака с майонеза Лакомник
Мусака с майонеза
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За заливката:

100 г сметана

100 г майонеза

3 яйца

6 с.л. брашно

За мусаката:

500 г кайма

2 глави лук

2-3 моркова

2-3 скилидки чесън

магданоз на вкус

сол на вкус

черен пипер на вкус

олио на вкус

Начин на приготвянe

Смесете сметаната, майонезата, разбитите яйца, прибавете брашното и разбийте до еднородна смес. Запържете ситно нарязания лук, моркови и чесън, прибавете каймата и запържете за 5-7 минути. Добавете наситнения магданоз, подправете и разбъркайте. Сипете каймата на равен слой в намаслена тава, залейте равномерно със заливката и запечете до готовност.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц