Мусака от дроб
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите се обелват, нарязват се, сваряват се в подсолена вода, отцеждат се и се пасират на пюре. Корените и лукът се смилат и се задушават в олиото с малко сол. Прибавят се ситно нарязаните черен дроб и шунка и се задушават 3-4 мин. Свалят се от огъня, сместа се охлажда и се прибавят трохите от хляба, яйцето, сол и черен пипер. В намазана с масло и поръсена с галета тавичка се разстила половината от пюрето. Поръсва се с масло и се слага сместа от черен дроб и се покрива с останалото пюре. Залива се с останалото масло и се пече в умерена фурна 20 мин.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп