Мусака от дроб

Мусака от дроб Лакомник
Мусака от дроб
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

300 г черен дроб

150 г шунка

2 връзки корени за супа

5-6 картофа

1 глава лук

60 г масло

2 с.л. олио

2 филии сух бял хляб

1 яйце

сол

черен пипер

галета

Начин на приготвянe

Картофите се обелват, нарязват се, сваряват се в подсолена вода, отцеждат се и се пасират на пюре. Корените и лукът се смилат и се задушават в олиото с малко сол. Прибавят се ситно нарязаните черен дроб и шунка и се задушават 3-4 мин. Свалят се от огъня, сместа се охлажда и се прибавят трохите от хляба, яйцето, сол и черен пипер. В намазана с масло и поръсена с галета тавичка се разстила половината от пюрето. Поръсва се с масло и се слага сместа от черен дроб и се покрива с останалото пюре. Залива се с останалото масло и се пече в умерена фурна 20 мин.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц