Мус от три вида зеленчуци

Мус от три вида зеленчуци Лакомник
Мус от три вида зеленчуци
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За морковения мус:

300 г моркови

80 г белтък

1 ч.л. куркума

80 г сметана

сол и черен пипер

За муса от целина:

300 г целина, почистена и нарязана на кубчета

80 г белтък

10 г индийско орехче

80 г сметана

сол и черен пипер

За муса от тиквички:

300 г тиквички

80 г белтък

15 листа от спанак

80 г сметана

сол и черен пипер

Начин на приготвянe

В отделни купи поставете предварително почистените и нарязани на кубчета зеленчуци. В три отделни тенджери пригответе на водна пара муса с моркови и целина за 30 минути, а този с тиквичките за 20 минути. Не смесвайте мусовете, а ги оставете в отделни съдове и ги поставете в камерата, докато напълно изстинат.

Отделно пасирайте мусовете, докато се получи еднородна смес и поставете в три купи. Във всяка от купите прибавете съответните продукти, като разбиете белтъците . След това на слоеве сложете мусовете, като започнете с морковения и завършите с този от тиквички. Гответе на пара за 40 минути и сервирайте.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц