В 100 мл топло прясно мляко се разтваря маята с 1 с.л. захар и се оставя да шупне. Сипваме закваската в пресятото със солта брашно и прибавяме останалото прясно мляко, разбитото яйце, захарта и разтопеното масло. Замесваме средно меко тесто и се оставя да втаса 30 мин. Разточва се на правоъгълник и се намазва с пълнеж от разтопено масло, смесено с разтопен шоколад на водна баня. Прегъваме на две през средата и леко се доразточва. Нарязва се на ивици по 2 см. Всяка се усуква като мартеница и се нареждат една до друга в тава с хартия за печене. Оставя се за 20 минути да си почине. Печем в загрята фурна (180 градуса) около 15-20 мин до зачервяване. Изважда се и обръщаме върху нов лист хартия. Намазваме със сладкото и се навива на руло. Пристяга се със свежо фолио, като краищата са отворени, за да диша рулото. От време на време се завърта, за да не се сплеска само от едната страна. Щом се охлади, махнете фолиото и нарежете на парченца.
Весели празници на всички ваши читатели!