Морски омлет

Морски омлет Лакомник

Апетитeн обяд или вечеря само за 20 минути

Морски омлет
Време за приготвяне
Приготвяне
20 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 с.л. зехтин

2 ситно нарязани глави лук

4 средни картофа нарязани на кубчета

2 пасирани скилидки чесън

1 голяма връзка чесън

пресни подправки на вкус

250 г почистени скариди

5-6 яйца

3-4 с.л. настърган кашкавал

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте зехтин в тиган и в него сложете лукът и картофите. Гответе на среден огън за около 15 минути, като бъркате през цялото време и продуктите придобият златист цвят. Добавете чесъна, спанака, скаридите, разбъркайте и гответе за още няколко минути. Леко разбийте яйцата, прибавете зелените подправки и прибавете към зеленчуците и скаридите. Гответе омлета покрит с капак на слаб огън. Преди поднасяне поръсете с настъргания кашкавал.

Още по темата
Още по темата
Омлет по украински
Сваряват се картофите, обелват се и се нарязват на кубчета. Шунката се нарязва на дребно. Бобът и шунката се задушават в маслото. Всички продукти се смесват, осоляват...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц