Моркови в портокалово-джинджифилово масло

Моркови в портокалово-джинджифилово масло Лакомник
Моркови в портокалово-джинджифилово масло
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

Разтопете маслото за докато стане меко. Прибавете към него джинджифила, сока и кората от портокала и разбъркайте добре. Подправете със сол и черен пипер на вкус. От получената смес направете малки саламчета, поставете ги в ленена кърпа и ги приберете в хладилника за около 15 минути да стегнат. През това време пригответе морковите, като първо ги почистите, измиете и нарежете на три части, малките оставете цели и ги сварете във вода докато омекнат добре. Преди поднасяне обилно подправете с маслото.

Начин на приготвянe

750 г моркови

50 г зехтин

едно парче корен от джинджифил (около 40 г)

сок и кората на 1 портокал

сол и черен пипер на вкус

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц