Морковена торта

Морковена торта Лакомник
Морковена торта
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Цветелина Георгиева
Лакомник Необходими продукти

500 г моркови
300 г брашно
200 г захар
3 яйца
50 г орехи
10 г бакпулвер
1 ч.л. канела
100 мл олио
1 щипка сол
За крема:
500 г крема сирене
200 г пудра захар
150 мл течна животинска сметана
кората от 1 портокал
200 г натрошени орехи (за поръсване отгоре)

Начин на приготвянe

Морковите се настъргват и се смесват с натрошените орехи. Добавят се всички останали продукти за блата, като яйцата са предварително разбити. Бърка се с ръце до получаването на хомогенна смес. 

Всичко се изсипва в намазнена форма върху хартия за печене, в предварително загрята фурна на 170 градуса с вентилатор, за 40-50 мин.

Вече изстиналият блат се разрязва на 2 еднакви части. Сметаната се разбива леко с миксер, без да става пухкава. Сиренето се разбива с пудрата захар и се смесва със сметаната и портокаловата кора. Разбърква се леко. Поставяме първия блат и го намазваме обилно с половината крем, следва вторият блат и отново намазваме с останалия крем, като внимателно намазваме тортата и отстрани. Отгоре поръсваме с орехите.

Да ви е сладко!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц