Миникозуначета
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Накисват се стафидите в портокаловия сок. Разтваря се маята със 100 мл от млякото, малко брашно и захар да стане на гъста кашица. Оставя се да втаса (шупне).
Пресява се брашното, добавят се маята, леко разбитите жълтъци, разтопеното масло, олиото и се замесва гладко тесто.
Покрива се с кърпа и се оставя на топло около 30 мин да втаса.
Добавят се стафидите към тестото и отново се размесва.
Оформят се малки козуначета, които се поставят в предварително намазана с мазнина форма.
Оставят се отново да втасат около 30 минути. Пече се при 180 градуса около 30 минути.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп