Месо в тесто

Месо в тесто Лакомник
Месо в тесто
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1 кг свинско месо

1 л прясно мляко

4 глави лук

1 връзка магданоз

сол

черен пипер

копър

 

За тестото:

 

750 г брашно

2 яйца

¾ ч.ч. мазнина

¾ ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода

1 с.л. оцет

Начин на приготвянe

Тестото се замесва от дадените продукти, разделя се на три части, от които се разточват 3 дебели кори с големина на тавата, в която ще се пекат. Месото се нарязва на парченца, слага се в тенджера заедно с нарязания лук, магданоз, копър, черен пипер, залива се с млякото и се оставя да престои 24 часа, след което се сварява. Свареното месо се изважда от бульона. В намазана тавичка се слага първата кора, върху нея се разстила половината от месото и се покрива с втората кора. Изсипва се месото и се покрива с третата кора. Краищата се затискат от всички страни, тестото се набожда с вилица и се пече в умерена фурна.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц