Месни рулца в доматен сос

Месни рулца в доматен сос Лакомник
Месни рулца в доматен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г свинско месо, смляно

200 г телешко месо, смляно

80 г пресен бял хляб

200 мл прясно мляко

2 глави лук

2 скилидки чесън

2 ч.л. кимион

1 с.л. магданоз, наситнен

1 с.л. джоджен, наситнен

сол на вкус

черен пипер на вкус

4 с.л. брашно

6 с.л. зехтин

800 мл белени домати от консерва

1 с.л. захар

2 дафинови листа

Начин на приготвянe

Накиснете хляба в млякото. Почистете лука, едната глава рендосайте, втората нарежете на малки кубчета. Почистете чесъна и го нарежете на дребно. Каймата смесете с хляба, настъргания лук, чесънът, подправките и пресния магданоз. Прибавете сол и черен пипер на вкус.

От месната смес направете малки саламчета с дължина 5 см. и ги оваляйте в брашното. В голям тиган загрейте растително масло и пържете месото от всички страни за около 8 минути. След това ги извадете върху хартия за да се изцеди мазнината.

В отделен тиган загрейте 2 с. л. растително масло и в него запържете нарязания на дребно лук до прозрачност. След това съм него прибавете консервираните домати, захарта и дафиновия лист. Задушете продуктите за около 10 минути. Подправете със сол и черен пипер на вкус. След това прибавете към доматите месните рула и задушете за още 20 минути. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц