Мерил Стрийп готви по френски

Мерил Стрийп готви по френски Лакомник

Актрисата станала кулинарна майсторка заради филмова роля

Мерил Стрийп готви по френски
Автор:Лакомник

След участието си във филма „Джули и Джулия” актрисата Мерил Стрийп се превръща в запалена кулинарка и се научава да готми. Лентата запалва интереса й към френската кухня и наскоро звездата призна, че по-често готви и се храни у дома отколкото навън.

 

„Работата в кухнята е като да правиш изкуство. Отпускам се, не мисля за нищо и се превръщам в художник до печката и хладилника”, описва радостта си от готвенето Стрийп.

Филмът „Джули и Джулия” омайва повече от 2 часа с торти, бисквити и печени пилета. Той е базиран върху истинските истории на Джулия Чайлд (Мерил Стрийп) и Джули Пауъл (Ейми Адамс), които се борят с трудностите на живота. Депресираната офис служителка Пауъл поема на едногодишна кулинарна мисия в приготвянето на 524 рецепти за 365 дни от книгата на Чайлд „Усъвършенстване изкуството на френската кухня”. Тя записва своите опити и премеждия във виртуален блог, с който става известна сред кулинарните фенове.

Мерил също изпробва рецепти от книгата и вече има доста сериозни постижения във висшата френска кухня. Ето и две от любимите й рецепти, които не са сложни за приготвяне.

 

Говеждо по градинарски

 

Продукти

500 г говеждо месо от задната част

лъжица олио

70 г масло

120 г гъби

250 г домати

500 г зелен фасул

черен пипер

сол

Приготвяне

Начукваме, посоляваме и поръсваме месото с черен пипер и го оставяме малко да престои. После го изпържваме в силно загрятото олио, прибавяме 40 г масло и пържим до омекване. Сваряваме почистения фасул в подсолена вода до омекване, нарязваме гъбите на парченца и ги изпържваме в масло. Попарваме доматите с вряла вода, обелваме и ги нарязваме на половинки, посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме парченца масло и печем с месото на грил или в силна фурна. Нарязваме изпеченото месо на порции и около него подреждаме зеленчука и гъбите.

 

Телешки пържоли с вермут и сметана

 

Продукти

2 телешки пържоли от филето

30 г масло

100 г сметана

4 лъжици сух бял вермут

лимонов сок

черен пипер

сол

Приготвяне

Посоляваме, поръсваме с черен пипер и лимонов сок начуканите леко пържоли. Изпържваме ги от двете страни в силно сгорещено масло, заливаме с вермут и прибавяме сметаната. Разклащаме съда над котлона, докато вермутът се смеси със сметаната. След това задушаваме пържолите на тих огън в продължение на 3 минути, докато сосът се сгъсти.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц