




В съд на котлона загрейте прясното мляко заедно със захарта, докато се разтопи. Отделно разбийте жълтъците и на тънка струйки добавете топлото прясно мляко при непрекъснато интензивно разбиване.
Сложете цялата смес на котлона на средна степен и бъркайте, докато се сгъсти, но без да завира. Цялото бъркане отнема около 7 минути. След това снемете от котлона и оставете напълно да изстине.
Към вече студената млечна смес добавете малко сладкарска боя, лимоновата есенция, капките мента и рома. Разбийте добре сметаната и внимателно я разбъркайте към другата смес.
Щом сместа се хомогенизира, прехвърлете в съд за замразяване и сложете в хладилник. След около 1 час и 20 минути извадете и разбийте всичко с миксер.
Отново сложете ментовия сладолед да се замразява и повторете разбиването още 2-3 пъти. След няколко час ментовия сладолед е готов.

