Мекици с кисело мляко
Уникална, традиционна българска закуска
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Брашното се пресява и в него се прави кладенче. В кладенчето се изсипват киселото мляко, в което предварително е разтворена содата. Добавят се също захарта и солта, и от продуктите се омесва гладко тесто.Оставя се да отпочине за 20-30 минути, след което се разточва и се нарязва на правоъгълници. Те се пържат от двете страни в предварително загрятото олио.
Още по темата
В дълбок съд се слагат брашното, маята, солта и захарта. Разбъркват се и се прави кладенче. Слага се водата и се меси тесто - нито много гъсто, нито много рядко (да не...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп