Меденки с орехов крем
Сладко изкушение, с което да подсладите следобедното кафе
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Всички продукти се разбъркват с брашното до получаване на меко тесто. Правят форми и се редят в тава на разстояние поне сантиметър. Пекат се в фурна на 170 градуса до кафяво. Издълбават се с малко ножче след като изстинат.
За пълнежа:
Смесете добре всички съставки за крема. Ако е малко рядко може да се натроши и някоя меденка. Слепват се с изпечените меденки. Може да си направите глазура от един шоколад разтопен на водна баня с 3 с.л. олио и да потапяте едната страна на меденките.
Още по темата
Разбиваме с миксер яйцата и захарта до побеляване. Доливаме олиото и меда, предварително разтворен с 1 с.л. вода. Пресяваме брашното и прибавяме бакпулвера....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп