Меден сладкиш с маскарпоне

Меден сладкиш с маскарпоне Лакомник

Невероятно вкусен и лесен десерт

Меден сладкиш с маскарпоне
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За блатовете:

250 г меко масло

3 яйца

1½ ч.ч. кафява захар

5-6 с. л. мед

2 ч.л. сода 

3 ч.ч. брашно

За крема:

500 г маскарпоне

200 г заквасена сметана

200 г цедено кисело мляко

150 гпудра захар

2 с. л. лимонов сок

1 ч. л. настъргана кора от лимон

½ ч. л.канела

1 шушулка ванилия

 

Начин на приготвянe

Маслото се стопява и се разбива със яйцата, захарта, меда и содата. Прибавя се по малко пресятото брашно, докато се получи лепкаво тесто. Върху хартия за печене се очертават 6 кръга с диаметър 26 см. Тестото се разпределя в тях и се заглаждат. Пекат се в тави във фурна, загрята на 180° С, около 9 мин. Охлаждат се и се изрязват на правилни кръгове.

За крема маскарпонето се разбива кратко. Добавят се заквасената сметана, киселото мляко, лимоновият сок и кора и захарта. Разбъркват се със семенцата на ванилията и подправките. Тортата се сглобява, като всеки блат се намазва със слой крем с маскарпоне. Отгоре тортата се намазва с крем и се поръсва със смлените изрезки, натрошен шоколад, кокосови стърготини или друго по желание.

Още по темата
Още по темата
Медена торта с ядки
В брашното се слагат затопленият мед и останалите продукти, без ядките. Оцетът се слага накрая и се замесва тесто, разделя се на две части и едната се разстила в...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц