Меден сладкиш с маскарпоне
Невероятно вкусен и лесен десерт
Приготвяне
90 мин
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Маслото се стопява и се разбива със яйцата, захарта, меда и содата. Прибавя се по малко пресятото брашно, докато се получи лепкаво тесто. Върху хартия за печене се очертават 6 кръга с диаметър 26 см. Тестото се разпределя в тях и се заглаждат. Пекат се в тави във фурна, загрята на 180° С, около 9 мин. Охлаждат се и се изрязват на правилни кръгове.
За крема маскарпонето се разбива кратко. Добавят се заквасената сметана, киселото мляко, лимоновият сок и кора и захарта. Разбъркват се със семенцата на ванилията и подправките. Тортата се сглобява, като всеки блат се намазва със слой крем с маскарпоне. Отгоре тортата се намазва с крем и се поръсва със смлените изрезки, натрошен шоколад, кокосови стърготини или друго по желание.
Още по темата
В брашното се слагат затопленият мед и останалите продукти, без ядките. Оцетът се слага накрая и се замесва тесто, разделя се на две части и едната се разстила в...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп