Маслени гевречета

Изключително меки, пухкави и вкусни гевречета


Начин на приготвянe
Разбива се маслото със захарта, прибавят се яйцата, содата, ванилията, сока от лимон и се замесва тесто с брашното, като за баница. Разточва се кора с дебелина 1 см и се изрязват гевречета с помощта на чиши с различен диаметър. Получените гевречета се потапят в прясното мляко, след това в сусама и се подреждат в намазнена тава. Пекат се в силна фурна.
Още по темата

От изброените продукти се замесва меко тесто. Разточва се на кора с дебелина около 1 см. С помощта на две чаши с различен диаметър се изрязват гевречета, които се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп