Манастирски гювеч



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

5

Начин на приготвянe
Лукът и морковът се нарязват на ситно и се задушават в зехтина. Гъбите се нарязват, прибавят се и се оставят да се задушат хубаво. Прибавя се почистеният и измит ориз и непрестанно се бърка около минута, докато не попие течността. Добавя се червеният пипер, бърка се кратко и се прибавят печените чушки и маслините. Залива се с 3 ч.ч. вода. Добавя се сол и черен пипер на вкус. Покрива се с капак и се оставя да ври на слаб огън на котлона или в пръстен гювеч във фурната. Сервира се с пресен магданоз.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп