Манастирска рибена чорба

Манастирска рибена чорба Лакомник
Манастирска рибена чорба
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

300 г дребна риба

5 с.л. олио

1 връзка пресен лук

5 домата

5 чушки

5 картофа

20 маслини

сол

черен пипер

магданоз

Начин на приготвянe

Почистената риба се нарязва на парчета, залива се с 6-7 ч.ч. вода, осолява се и се вари 10-15 мин. Изважда се, а бульонът се прецежда. В него се прибавят олиото, нарязаните на дребно лук, картофи, чушки и домати. Когато омекне зеленчукът, се прибавят попарените маслини и рибата. Супата се вари 10 минути, без да се бърка, за да не се раздроби рибата. Поднася се поръсена с магданоз и черен пипер.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц