Манастирска боб чорба

Манастирска боб чорба Лакомник
Манастирска боб чорба
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г зрял боб

2 1/2 супени лъжици олио

1 глава лук

1 морков

1/4 глава целина

2 домата

1 едра чушка (може и сушена)

4-5 скилидки чесън

1/4 връзка магданоз

1/4 връзка джоджен

люта чушка

оцет и сол на вкус

Начин на приготвянe

Предварително почистеният и измит боб се накисва в студена вода през нощта за около 8 часа, след което водата се изхвърля. Бобът отново се залива със студена вода, слага се на огъня и се вари заедно с лука, нарязан на дребно, олиото, морковите и целината, нарязани на кубчета. Малко по-късно се прибавят нарязаната чушка, обелените скилидки чесън и лютата чушка. Когато бобът омекне, се слагат доматите, нарязани на дребно. Към края на варенето чорбата се посолява на вкус и се прибавя дребно нарязаният джоджен. Готовата чорба се поръсва със ситно нарязания магданоз. Поднася се гореща с оцет на вкус.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц