Макарони с тиквички и патладжани
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
5
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пастата се сварява и отцежда. Патладжаните се нарязват на кубчета, посоляват, оставят се да се отцедят за 30 минути от горчивия сок и се изплакват. Тиквичките се нарязват на кубчета. Лукът се задушава в зехтина и се прибавят тиквичките и патладжаните. Задушават се до готовност (около 20 минути). Когато патладжаните са готови, се прибавят доматената паста, солта, захарта и подправките. Оставя се да поври 5-10 минути при непрекъснато бъркане. Когато сосът се сгъсти, се добавя пастата и се разбърква за кратко. Сервира се с пресен босилек.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп