![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
Пригответе бързо ястие, от което ще си оближете пръстите
![Макарони с кедрови ядки и спанак](https://lakomnik.bg/f/news/7/660_4ce4f724a9bd5e209b68d39406c43deb.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Спаначените листа се накисват в купа с вода. Макароните се салагат за варене в тенджера с подсолена вода. Варят се според указанието на опаковката. Когато са готови се отцеждат през гевгир. Слагат се в купа. Добавя се 20г краве масло още докато са топли. Объркват се за да се разтопи маслото. Кедровите ядки се счукват. След това се взема тиган. Намазва се дъното с олио. Слага се на загрят котлон. Добавят се счуканите ядки. Запичат се за 5 минути, след което съдът веднага се оттегля. Ядките се слагат в купичка. В същия тиган се слагат 2 с.л. зехтин, щипка сол и 1 с.л. вода. Спанакът се измива много добре. Дръжките се отрязват, а листата се накъсват на дребно. Слага се в тигана. Запържват се за 5- 10 минути. Върху спанакът се чукват 4 яйца. Когато стегне белтъкът и жълтъкът, тиганът се оттегля. В 4 чинии се разпределят макароните. Върху всяка порция се поръсват печени кедрови ядки. Спанакът с яйцата се реже на 4. Разпределят се върху ядките. Най- отгоре аламинутите се поръсват с настърган пармезан.
![стрелка](/img/grey_arrows.png)