Лукумадес

Една вкусна идея за пухкави мекици


Начин на приготвянe
Сипваме захарта и маята в съд с 500 мл топла вода или прясно мляко. Слагаме брашното в друг съд заедно със солта. Щом маята втаса я замесваме с брашното. Тестото трябва да е меко и ако е необходимо доливаме още малко топла вода. Покриваме го с кърпа и го оставяме да втаса. Сипваме олиото в тенджера или във фритюрник и го загряваме на среден огън. Загребваме от сместа с лъжица и я запържваме, докато получи златист цвят. Преди да сервираме студените лукомадес, ги заливаме със затоплен мед. Може и със сладолед
Още по темата

В средата на пресятото брашно се прави по-голяма ямичка, в която последователно се слагат разбитите яйца, солта, захарта, олиото, киселото мляко с разтворената в него...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп