Лимонови царевични курабийки



Начин на приготвянe
Разбийте маслото и захарта докато се разтопи. Разбийте жълтъка, лимоновата кора и лимоновия сок. С миксер на бавна степен смесете в купата и брашното с царевичното брашно. На набрашнена повърхност с набрашнени ръце месете тестото и го разточете на дълго вретено. Увийте го във фолио и го сложете в хладилника за 1 час или докато е достатъчно твърдо за да се реже на филии. Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете тестото на филийки, дебели около 1 см. Нарежете всяка филийка на две. Сложете филийките на хартия за печене и ги печете около 12 минути. Охладете на стайна температура върху метална решетка.
За топинга смесете захарта, сока и водата в купа. Сипете капка оцветител и разбъркайте. Сложете сместа в шприц и украсете курабийките.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп