Лимонов хляб с маково семе

Нова идея за ароматно тестено изкушение


Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 200 градуса. В пасатор смесете всички съставки без маковото семе и разбивайте до получаване на гладко тесто. Добавете маковото семе и разбъркайте добре. Веднага преместете в тава, покрита с хартия за печене и сложете в печката. Трябва да бързате, ако готвите с косово брашно, защото то попива течностите бързо и тестото ще се втвърди прекалено.
Печете 40 минути и сервирайте топло. Съхранявайте хляба в хладилник.
Още по темата

Със своя плътен и приятен вкус, маковото семе е популярна хранителна и здравословна кулинарна подправка. То се добива от сухите плодове на сънотворния мак - Papaver...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп