Лимонов сладкиш
Приготвяне
1 час
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В дълбока купа се смесват брашното, нишестето и бакпулвера. С миксер яйцата се разбиват заедно със захарта, маслото, настърганата лимонова кора и лимоновия сок. Добавят се към сухата смес и се бърка с лъжица. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма и се заглажда. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.
При проба с клечка не трябва да залепва тесто. След като го извадите от фурната, оставете го за 5-6 минути да изстине, след това го обърнете и поръсете с пудра захар и настъргани корички лимон.
Да ви е сладко!
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп