




За лимоновия крем кипнете вода и оставете да ври на средно силен огън. Смесете жълтъците, захарта, лимоновия сок и кората в огнеупорна купа. Разбъркайте ги добре и сложете купата в тенджерата с вряща вода. Бъркайте около 10 минути, докато кремът удвои обема си, оформи шупли и стане жълт на цвят. Внимавайте да не заври. Отстранете от огъня и сипете и маслото, като бъркате, за да се разтопи. Охладете в хладилник.
Смесете боровинките, ягодите и къпините. Сипете сметаната с лимоновия крем, за да стане лека като мус. Покрийте дъното на 6 десертни чаши с лимонов кейк и поръсете от лимоновия ликьор. Сипете пласт лимонов крем и отгоре пласт от плодовата смес. Повторете пластовете докато ви стигнат продуктите и завършете с жълт пласт. Гарнирайте с листа от мента.
