




Смесете почистените ядки и ги запечете за 15 минути. Счукайте ги на ситно. 1/3 от ядките оставете да украса, а останалите смесете с малко брашно разбъркайте с 1 ч.л. захар.
Разбийте белтъците с щипка сол и постепенно прибавяйте пудрата захар. Разбивайте докато се получи на сняг. Добавете към тях ядките, 2 с.л. брашно и разбъркайте внимателно. Застелете намаслена тава с хартия, разделете белтъчната смес на три части и ги оформете в кръгове върху хартията. Запечете при 130 градуса докато се твърдят добре, извадете и охладете.
Разбъркайте захарта със 150 мл вода и на силен огън варете докато се сгъсти за около 12-15 минути. Разбийте жълтъците, прибавете карамелената смес леко охладена и продължете да разбивате докато жълтъците увеличат обема си. Прибавете разтопеното на стайна температура масло, разбийте добре, прибавете 2 с.л. бренди и разбъркайте. Намажете получените блатове с крема, украсете с ядките, поръсете с пудра захар и сервирайте.
