Летен рататуй



Приготвяне
40 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Нарязваме патладжаните на кубчета,посоляваме и оставяме да си пусне черната вода. Нарязваме тиквичките на кръгчета, чушките на ленти, лука на малки кубчета,а чесъна прекарваме през преса. В голям тиган сипваме олиото и запържваме по отделно първо патладжаните, после тиквичките, чушките и най-накрая лука и чесъна. Нареждаме зеленчуците на пластове в тенджера,като започваме и завършваме с патладжани. Всеки слой наръсваме със сол, черен пипер, лук,чесън и зелени подправки. Захлупваме и задушаваме на среден огън около 20 минути без да бъркаме. Готовото ястие можем да поднесем както топло,така и студено.
Още по темата

Патладжана нарязваме на колелца, посоляваме и оставяме за 30 мин да се отцеди горчивината. През това време картофите се слагат цели, увити във фолио да се запекът във...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп