Летен рататуй

Летен рататуй Лакомник
Летен рататуй
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 патладжана /средни/

2-3 малки тиквички

3 чушки/различни на цвят-по желание/

3-4 домата

2 глави лук

2 скилидки чесън

свежи розмарин и мащерка

олио

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Нарязваме патладжаните на кубчета,посоляваме и оставяме да си пусне черната вода. Нарязваме тиквичките на кръгчета, чушките на ленти, лука на малки кубчета,а чесъна прекарваме през преса. В голям тиган сипваме олиото и запържваме по отделно първо патладжаните, после тиквичките, чушките и най-накрая лука и чесъна. Нареждаме зеленчуците на пластове в тенджера,като започваме и завършваме с патладжани. Всеки слой наръсваме със сол, черен пипер, лук,чесън и зелени подправки. Захлупваме и задушаваме на среден огън около 20 минути без да бъркаме. Готовото ястие можем да поднесем както топло,така и студено.

Още по темата
Още по темата
Зеленчуци на грил
Патладжана нарязваме на колелца, посоляваме и оставяме за 30 мин да се отцеди горчивината. През това време картофите се слагат цели, увити във фолио да се запекът във...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц