




Продуктите за блата се объркват и се пекат в обла или продълговата тавичка с оризова хартия. Изпеченият блат се оставя да изстине, изважда се от тавичката и се разрязва на две. Сиропира се с приготвената смес от захар, вода и ром. Кремът се приготвя, като от 1 л мляко се отделя 1/2 ч.ч., с която се разбъркват яйцата, брашното, захарта, ванилията и лимонът. Всичко това се прибавя към останалото прясно мляко, което вече е завряло, и се бърка, докато се сгъсти (този крем може да се направи от готово нишесте). Долната сиропирана част на блата се поставя в тортена чиния, залива се с половината топъл крем и се нареждат плодове според сезона (може и изцедени от компот), слага се втората част на блата и се залива с останалия крем. Нареждат се плодове по желание и се посипва с шоколадови пръчици.
