




Яйцата със захарта се разбиват хубаво до увеличаване на обема им. Прибавяме внимателно пресятото брашно и леко разбъркваме с дървена лъжица, за да не спадне тестото.
Изсипваме го в предварително приготвена тавичка, на дъното на която има хартия. Печем в загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 минутки.
След изпичане на блата го оставяме да изстине и приготвяме крема. Сметаната заедно с млякото и захарта разбиваме и към тях прибавяме разтворения желатин.
Подреждане на тортата:
Изстиналия блат напояваме с половината от горещия сироп. Отгоре слагаме сметана и поръсваме с малини. Прибираме за кратко в хладилника да стегне леко. След като се е втвърдило, подреждаме отгоре бишкотите и ги сиропираме внимателно с лъжичка. Изсипваме останалата сметана и обилно поръсваме с малини (или някакъв друг плод). Оставаме в хладилника за 5-6 часа да стегне хубаво.
