Лапад с ориз и гъби

Лапад с ориз и гъби Лакомник
Лапад с ориз и гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. ориз, измит под течаща студена вода и отцеден

250 г гъби, почистени и нарязани на филийки

1 връзка пресен лук, нарязан на ситно

2 стръка пресен чесън, нарязан на ситно

15 млади листа лапад, нарязани

1 к.ч. маслини

1 кубче пилешки бульон

500 мл гореща вода

1 с.л. нарязан копър

1 с.л. нарязан джоджен

1 домат, обелен и нарязан на кубчета

3 с.л. олио

1 с.л. масло

черен пипер на вкус

 

Начин на приготвянe

В тавичка на котлона се загряват маслото и олиото, прибавят се лукът и чесънът, след 2-3 мин. се прибавят гъбите. Като изври отделената от гъбите вода, се прибавя оризът, запържва се 2-3 мин., слага се лападът.

След като ври 2-3 мин. се слага натрошеният бульон. Добавят се маслините и доматът. Долива се горещата вода. След като всичко заври, се слагат зелените подправки и пиперът. Ястието се поставя в загрята фурна на 200°С и се пече, докато оризът попие водата.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц