Лазаня с чушки и тиквички

Лазаня с чушки и тиквички Лакомник
Лазаня с чушки и тиквички
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.л. зехтин

1 ч.ч. червена чушка, почистена и наситнена

1 ч.ч. жълта чушка, почистена и наситнена

1 ч.ч. лук, наситнен

4 малки тиквички, обелени и нарязани на ленти

240 г гъби от консерва, отцедени

3 скилидки чесън, пасирани

2 ч.ч. сирене моцарела

1 1/2 ч.ч. сирене рикота

1/2  ч.ч. пармезан, настърган

1 яйце

5 ч.ч. готов доматен сос с босилек

12 готови кори лазаня

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 180 градуса. Загрейте зехтина на средно силен огън. Добавете чушките, лука, тиквичките и гъбите и оставете под капак 10 минути да се задушават като разбърквате от време на време. Течността трябва да се изпари. Добавете чесъна за още 30 секунди.

Смесете 1 1/2 ч.ч. настъргана моцарела и рикота с пармезана и разбъркайте с яйцето.

Сипете 1 ч.ч. от доматения сос на дъното на тавичка. Отгоре сложете пласт кори, предварително потопени в гореща вода (според указанията на опаковката). Сложете една трета от сместа със сиренето и една трета от зеленчуковата смес. Повторете пластовете двойно, като завършите с кори. Покрийте с останалия сос и поръсете 1/2 ч.ч. моцарела и пармезан. Покрийте с фолио и печете 45 минути, открийте и печете още 10 минути или докато сиренето се разтопи.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц