




Сосът болонезе:
Запържват се две глави лук, 3 скилидки чесън и ситно нарязаното пилешко месо или каймата.
Прибавят се 1 кг нарязани домати. Когато сосът изври, се прибавят сол на вкус, щипка захар, черен пипер и нарязан магданоз. Сините домати и тиквичките се режат по дължина и се пекат на скара или тефлонов тиган.
Бешамелът:
В маслото се запържва до златисто брашното. Наливат се 300 мл прясно мляко и 300 мл вода, вари се 10 мин. 1/2 от сместа се отделя и се разрежда с малко топла вода за вътрешните слоеве.
Най-отдолу в намазаната тава се залива с бешамел, след това се започва да се редуват кори, бешамел, болонезе, тиквички, сини домати; кори, бешамел... и т.н.
Най-отгоре се завършва с бешамел и настърган кашкавал, пече се около 30 минути на 220- 250 градуса.
Приятен апетит!
