Кюфтета с праз

Кюфтета с праз Лакомник
Кюфтета с праз
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Олга Антова
Лакомник Необходими продукти

500 г кайма
5 яйца
7-8 стръка праз
1 филия стар хляб
1 глава лук
сол
черен пипер
лимон

Начин на приготвянe

Каймата се омесва заедно с лука, 1 яйце, сол, черен пипер и накиснатия и изстискан хляб. Оформят се кюфтета и се пържат. Празът се нарязва на ситно и се изпържва в малко мазнина, сол и черен пипер. След това се изсипва в тавичка и отгоре се подреждат кюфтетата. Налива се малко вода и се запича. Когато ястието е почти готово, се залива с 4 разбити яйца и малко лимонов сок и пак се запича до зачервяване.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц