За деца над 10 месеца
Каймата се смесва с нарязания на ситно кромид лук, нарязания на ситно магданоз и настъргания на едро ренде морков. Овкусява се с черен пипер на вкус и се оформят 16 кръгли кюфтета, като топки. Сосът се приготвя като нарязания на ситно лук се задушава с олиото и малко вода до омекване. Доматите се бланшират, обелват се и се настъргват на ренде. Чушките се нарязват на ситно. При задушения лук се сипва червения пипер, разбърква се и се добавят настърганите домати и нарязаните чушки.
Когато соса заври се добавят кюфтета. Ястието ври на среден огън около 40 мин, не е необходимо да се добавя брашно за сгъстяване, но ако искате да бъде по-гъст соса може да прибавите 1 с.л. брашно, размита с малко вода. Овкуасява се с чубрица и нарязан на ситно магданоз.