Кюфтета по виенски

Кюфтета по виенски Лакомник
Кюфтета по виенски
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

500 г кайма

1 глава лук

1 филия сух хляб

1 яйце

1 глава карфиол

сол

черен пипер

За соса:

3 с.л. масло

2 с.л. брашно

1 ч.ч. прясно мляко

3-4 резена лимон

3 яйца

1 щипка индийско орехче

Начин на приготвянe

Каймата се омесва добре с нарязания лук, сол, черен пипер, яйцето и накиснатия във вода и изстискан хляб. От сместа се правят кръгли кюфтета и се пържат в масло на силен огън. Карфиолът се накъсва на розички и се сварява в подсолена вода. В 2-3 с.л. масло се запържва брашното, разрежда се с прясното мляко и се оставя да ври 10 мин. Сваля се от огъня и в него се слагат резените лимон и разбитите жълтъци при непрекъснато бъркане. Сосът се поръсва с черен пипер и индийско орехче и се полива карфиолът, който е гарнитура към кюфтетата.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц