Кюфтета по виенски



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

4

Начин на приготвянe
Каймата се омесва добре с нарязания лук, сол, черен пипер, яйцето и накиснатия във вода и изстискан хляб. От сместа се правят кръгли кюфтета и се пържат в масло на силен огън. Карфиолът се накъсва на розички и се сварява в подсолена вода. В 2-3 с.л. масло се запържва брашното, разрежда се с прясното мляко и се оставя да ври 10 мин. Сваля се от огъня и в него се слагат резените лимон и разбитите жълтъци при непрекъснато бъркане. Сосът се поръсва с черен пипер и индийско орехче и се полива карфиолът, който е гарнитура към кюфтетата.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп