Кюфтета от червена леща

Кюфтета от червена леща Лакомник
Кюфтета от червена леща
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Юммю Герасимова, Раднево
Лакомник Необходими продукти

2 в.ч. (от 200 мл) червена леща
1 в.ч. ситен булгур
1 глава стар лук
1-2 връзки пресен лук
1 връзка магданоз
по 2-3 с.л. гъсто доматено и пиперково пюре
черен пипер
кимион
лют червен пипер
зехтин
сокът от 1-2 лимона - според вашия вкус

Начин на приготвянe

Лещата се сварява в 1 л вода почти до гъста каша. Отстранява се от котлона, добавя се измитият булгур и се затваря с капак. Старият лук се нарязва на ситно, леко се запържва. Към него се добавят пюретата, запържват се още около 2-3 мин, след което се добавят към лещата и булгура. Изчаква се лещата да изстине, след което се овкусява с подправките, лимоновия сок, зехтина. Добавят се и ситно нарязаните пресен лук и магданоз. Разбърква се много добре, до пълното оцветяване на сместа, след това се оформят продълговати кюфтета.

Да ви е сладко!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц