Кюфтенца с канела на фурна

Кюфтенца с канела на фурна Лакомник
Кюфтенца с канела на фурна
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г свинско месо, смляно

6-7 стръка магданоз, наситнен

2 шепи ориз

1 глава лук, наситнен

2-3 скилидки чесън, пасиран

500 мл консервирани домати

1 яйце

2 с.л. доматено пюре

1 с.л. лимонов сок

3 с.л. зехтин

1/2 ч.л. черен пипер

1/4 ч.л. канела

1/2 ч.л. кориандър

1 ч.л. кимион

сол на вкус

Начин на приготвянe

Добавете лука, чесъна, магданоза, подправките и яйцето и омесете добре. Смелете на ситно пюре с пасатора. Добавете към сместа измития ориз и оставете настрана за 10 минути.

Загрейте зехтина на средно силен огън. От каймата оформете кюфтенца и ги изпържете в зехтина до златисто (около 5 минути).

Загрейте фурната на 200 градуса.

Намачкайте доматите заедно със сока им и сипете при кюфтенцата. Оставете сосът да кипне за около 3-4 минути. Добавете доматеното пюре и бъркайте още минута. Преместете всичко в тавичка или глинен гювеч и печете около 30 минути докато оризът се свари и сосът се сгъсти.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц